KJØKKENTRENDER 2021

SKAPE GODE SOSIALE SONER

Et annerledes år er lagt bak oss, og et nytt år står for tur. Kjøkkentrendene for år bærer stort preg av pandemien i 2020. De fleste har brukt mye mer tid i hjemmet sitt og derfor blir det enda mer viktig at man kan skape en god atmosfære hjemme. Dette blir derfor året hvor fokus blir å skape en god sosial sone på kjøkkenet også.

Tidligere har kjøkkenet for mange vært et sted assosiert med matlaging, men ved å bryte med de klare skillene mellom stue og kjøkkenet, kan man oppnå en god flyt mellom de sosiale sonene. Interiørdesigner Veronica Amalie Rønning i StylebyVeam mener at disse sonene blir mer viktige.
- Vi har tilbrakt mye tid i hjemmene våre det siste året, og ved åpne opp skille mellom stue og kjøkkenet så får man flere sosiale soner å spille på, sier Veronica.

For å skape dette gjelder det å se bort fra den tradisjonelle kjøkkenløsningen, hvor mye av fokuset har vært på matlaging.
- Det bør tenkes på hvordan utformingen av kjøkkenet skal bli, og hvor skal folk sitte. Kan man lage en kjøkkenøy med flere funksjoner enn bare tilbereding av mat?

Året har også satt preg på fargene som blir i fokus i år. Nå ønsker folk lyse toner som kan skape litt liv. Lyse toner i blå, grønn og til og med rosa blir å se rundt om i mange hjem. Samtidig med disse fargene vil også jordfarger fremdeles være en hit i 2021. Flere av trendene fra i fjor vil også gli over til dette året. Nemlig det å invitere naturen inn. Naturlige slitesterke materiale slik som eik, betong og stein, bidrar til den nordiske stilen som blir å se i interiør Norge i år også.
- Eik, Terrakotta, grønne planter, tre detaljer vil fremdeles bestå. Disse elementene skaper et varmt og genuint inntrykk, forteller Veronica

Hostkampanje - nett- norsjo-kjokken-tre-riga

Svart kjøkken fremdeles populært

Svarte kjøkken har vært på toppen av kjøkkentrendene de siste årene, og det kan se ut som om det enda vil forbli på trendtoppen.

- Mange syns det er skummelt med svart kjøkken fordi de er redde det blir for mørkt. Men med riktig belysning og detaljer slik som lys parkett og naturelementer, så kan man skape et varmt og innbydende kjøkken, sier Veronica.

Veronica forteller også at det har blitt svært populært med ton i ton. Det vil si kjøkken og hvitevarer i samme toner. Så om du har et svart kjøkken kan svarte hvitevarer sette et ekstra preg på helheten.

5C4A3698-2

Lite overskap

Flere og flere velger å ikke ha overskap på kjøkkenet. Dette gir en bedre romsligere romfølelse og ettersom man da får mindre plass blir man også tvunget til å tenke på hva man faktisk trenger. Flere har i de seneste årene blitt mer opptatt av at ting skal være bærekraftig, og med å ha kjøkken som ikke har mye plass blir man mer bevisst på hva man faktisk trenger..

Unknown-1